Trgovina Vijuga

sreda, 22. september 2010

Leto prelomnic


Dark & light, originally uploaded by pinkimojca.

Letos doživljam same pretrese...
Začelo se je s padcem brata z 5m na betonska tla. Končal je na intenzivni s poškodbami roke, reber, oteklina na glavi mu je pritiskala na vidni živec. Posledica: neoster vid, ki še vedno traja.
Novico mi je povedal Saš. Bila sva ravno v Kranjski gori, z namenom, da gremo na smučišče in potem se je čas ustavil. Spomnim se 5 sekund zatišja pred nevihto. Nato so prišle solze in vem, da sem se usedla na mokre stopnice. Šok pač. Vse sem prej pričakovala kot to. Življenje te vsake toliko udari po nosu, da ti pove, da nisi vsemogočen.
Na zimski dan, ko sem se vračala iz službe, se je nekdo zaletel vame, ko sem zavijala proti domači hiši. Res je bila kriva poledica, cesta je bila kot steklo. Pri tako starem avtomobilu je zavarovalnica razsodila totalko. Avto nevozen, dobila sem 400€, služba pa v Ljubljani. Pa so šli, prihranki namreč. Nov avto je bil 2000€. Jah no, nesreča pač.
Naslednja stvar je bila služba. Po 10 letih se je začelo naše podjetje (privat) majati. Posodili so me v drugo firmo in po 10 letih sem se morala navaditi delat z drugimi ljudmi, v drugem okolju z drugačnim pristopom z drugo vsebino. Saj kar gre. Bomo videli kako naprej. Kaj sem že prej napisala o življenju? Aja -ja, še en udarec po nosu.
Pri takih stvareh začneš malo razmišljati o svojem življenju in kaj si dosegel.
Torej, sklepi:
1. Nič ni samoumevno, še posebno ne ljudje, ki te spremljajo skozi življenje.
2. Vedno je pametno imeti še en račun in na njega nakazovati kar ti na koncu meseca ostane. Saj itak ne bomo imeli pokojnine, mar ne.
3. Poiskati moram novo službo.
4. Ta Oktober grem nazaj v šolo. Manjka mi 6 izpitov in diploma in od tega se mi zdi najtežje to, kako bom naredila vaje.


Življenje je zanimivo

Ni komentarjev: